POČELA STROGA KONTROLA U PREVOZU: Ko ne poštuje pravila, pišu kaznu!

Autor:

Vesti

28.10.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je ranije najavljeno, kontrola nošenja maski u gradskom prevozu je znatno povećana, što su potvrdili i građani deleći lokacije na društvenim mrežama i tako otkrivajući gde su "žarišta" na kojima komunalna policija proverava poštovanje ove mere.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Ljudi sede u autobusu

 

Kako ta procedura izgleda? Prema izjavi jednog Beograđanina, to izgleda tako što kontrolori uđu u vozilo, izbace ljude bez maski napolje i tu, na stanici, im pišu kazne, piše Mondo.

Putnici koji ne nose maske kao fizička lica platiće kaznu od 5.000 dinara, dok će odgovorni za poštovanje ove mere morati da izdvoje 30.000 dinara.

Ranije je najavljeno da će se kontrola nošenja maski u gradskom prevozu pojačati u cilju zaustavljanja širenja zaraze korona virusom.

"Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima", rekao je ranije rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo nekoliko desetina slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

U proteklih 24 sata, broj novozaraženih je 6.697, a nažalost preminulo je još 63. Na respiratorima se nalaze 275 pacijenta. Od poslednjeg preseka testirano je 23.474. Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 6.792 pacijenta.

Dan ranije, registrovano je 6.948 novih slučajeva zaraze, a nažalost preminulo je još 64. Na respiratorima je bilo 277 pacijenta, a na bolničkom lečenju 6.791.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
SlobA

29.10.2021 06:32

Posetiti liniju 511poa autobusa nema maske,strasno.

Officir

31.10.2021 18:24

Dahije