EKIPA IZ GRANDA POČISTILA KONKURENCIJU IZ MOJKOVCA: Otkrivena pozadina hapšenja bivšeg šefa TAJNE SLUŽBE!

Autor: Republika

Vesti

21.10.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje bivšeg šefa ANB-a Dejana Peruničića i previranja u bezjednosnom sektoru koja traju zadnjih meseci su vrhunac "rata" između ekipe iz Granda i njihovih suparnika iz Mojkovca.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Milivoje Katnić, Milo Đukanović i Duško Marković

Sve ovo što gledamo i sve ono što čitamo je posledica obračuna ta dva klana koja su napravljena i koja su opstajala zahvaljujući DPS-u i Milu Đukanoviću.

Privođenje Peruničića, koji je bio blizak ekipi iz Mojkovca, signal je da je ekipa iz Granda odnela pobedu u ovom međuklanovskom obračunu unutar sistema, piše borba.me.

Kako se konstatuje u tekstu objavljenom na pomenutom portalu, svi viđeniji kadrovi ekipe iz Mojkovca (Duško Marković i Veselin Veljović) daleko su danas od upliva u bezbednosnom sektoru, a daleko su u političkom smislu od centara odlučivanja u državi.

Takođe, svi visoko rangirani policijski funkcioneri bliski Veselinu Veljoviću su sklonjeni sa funkcija, što se ne bi reklo za neke koji su pripadali ekipi iz Granda.

Međutim, generalno, plan ekipe iz Granda je uspeo, ekipa iz Mojkovca je počišćenja i u političkom i u bezbednosnom sektoru.

Javna je tajna da se GST Milivoje Katnić nije mirisao, ni kad je DPS vladao, sa Markovićem i Veljovićem, koji su označeni kao vođe ekipe iz Mojkovca.

Katnić je danas i dalje u tužilačkom sedlu, Marković na političkoj, a Veljović bezbednosnoj margini.

Afera prisluškivanja GST-a Milivoja Katnića od strane Peruničića, ako je verovati Tužilaštvu, znači definitivnu pobedu ekipe iz Granda u odnosu sa suparnike iz "mojkovačkog klana".

To što je ANB prisluškivala Katnića, tačnije ekipa iz Mojkovca, koja stoji iza toga, je skandalozno. Ali, još skandaloznije je što su decenijama nezakonito prisluškivani opozicija i novinari koji su kritički pisali o režimu Mila Đukanovića. I kako to da to više niko ne pominje?

Afera "Udar" je zataškana, da se ne bi do kraja otkrilo ko je pratio i prisluškivao predstavnike SPC, lidere opozicije i par novinara. Uzaludan je pokušaj dela nove vlasti da zataška prisluškivanje novinara koji im danas nesu naklonjeni, jer tragovi o tim nepočinstvima postoje.

Da je afera "Udar" rasvijetljena, davno bi neki glavni akteri bili iza rešetaka i iz policije, tužilaštva i ANB-a. Međutim, nekome iz nove vlasti ne odgovara da se otkrije ko je nezakonito pratio i prisluškivao lidere opozicije i novinare koji danas nisu naklonjeni novoj vlasti kao što nisu bili ni prethodnoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading