VESIĆ: Hiljade stanova jutros bez grejanja zbog bahatosti "Srbijagasa"!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da zbog bahatosti Srbijagasa danas toplane "Dunav", "Mirjevo", "Konjarnik" i "Medaković" ne rade, a hiljade stanova nema grejanje.

Republika

Foto: beoinfo.rs

 

Vesić je istakao da je pre dva dana Srbijagas obavestio JKP „Elektrane Beograd“ da će danas danas u periodu od 5 časova ujutru do 24 časa zbog radova na sanaciji distributivnog gasovoda obustaviti isporuku gasa. Vesić je dodao da zbog toga ove četiri gradske toplane danas ne mogu da proizvedu toplotnu energiju i putem režima toplih proba zagreju stanove.

- Kvar koji sanira JP „Srbijagas“ desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran sto puta. Tražio sam od Srbijagasa da se radovi odlože do sledećeg četvrtka kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima „Elektrana“ niko iz Srbijagasa nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se. Njihove direktore ne interesuje da li žene, deca ili stariji ljudi imaju grejanje. Sramota. To je jednostavno nedopustivo - poručio je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Popravka kvara na toplovodu

On je dodao da su jutros u 5 sati radnici „Elektrana“, po njegovom nalogu, uspeli da „prespoje“ toplanu  „Medaković“ i potvrdio da uskoro počinje grejanje u ovoj toplani.

- Dao smo rok da do 15-16 časova radovi budu završeni kako bi počele da rade toplane „Dunav“, „Konjarnik“ i „Mirijevo“. Ne interesuje me kako će to da urade, a Komunalna milicija će im pisati kazne bude li drugačije. To što je „Srbijagas“ danas uradio Beograđankama i Beograđanima je takva bahatost i drskost kakvu Beograd ne pamti. Izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima zato što je „Srbijagas“ bahat, jer se njihovi direktori ne javljaju nikome na telefon i zato što ne vode računa o interesima ljudi. Zaista nečuveno! Čim se „Srbijagas“ smiluje da završi posao koji morao da bude obavljen danas, nastaviće se režim toplih funkcionalnih proba – poručio je Vesić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marka

09.10.2021 11:37

A grejanje Bežanijske kose? Je 'l i to zbog Srbijegasa?