Vesić: Konkurs za dizajn prvih 16 stanica budućeg metroa biće raspisan sledeće sedmice

Autor: Republika

Vesti

24.09.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će konkurs za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn metro stanica za prvu fazu prve linije Beogradskog metroa biti raspisan u toku sledeće sedmice.

Republika

Foto: beograd.rs

 

 

Goran Vesić je najavio da će Grad Beograd  raspisati konkurs za idejno rešenje prvih 16 stanica metroa jer, kako je istakao, „grad želi da angažuje domaće arhitekte”.

 

Srpske arhitekte će, kao što su radile i Linijski park, dobiti da rade i metro. Želimo da mlade srpske arhitekte učestvuju u gradnji metroa, dizajniranju stanica jer će na taj način steći reference da rade u svetu. Pored toga, svaka stanica će biti drugačija i pričati priču o tom delu grada ili nekom događaju iz istorije Srbije. Tako će naš metro biti drugačiji, a ne kao neki drugi u svetu koji imaju potpuno identične stanice. Kada dobijemo idejna rešenja, po njima će se graditi stanice metroa – izjavio je Vesić.

Raspisivač/naručilac je Grad Beograd, Gradska uprava grada Beograda, odnosno Sekretarijat za javni prevoz i JKP „Beogradski metro i voz”, u saradnji sa sprovodiocem konkursa Udruženjem arhitekata Srbije. 

Konkurs će biti javni, otvoreni, anonimni, jednostepeni i anketni za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn. Konkurs će biti raspisan preko portala Javne nabavke, raspisivača/naručioca i sprovodioca konkursa.

Vesić: Osam stotina hiljada vakcinisanih prvom dozom, a trećom već preko deset odsto

GORAN VESIĆ PRIMIO TREĆU DOZU VAKCINE: Zamenik gradonačelnika Beograda pozvao sve na imunizaciju! (FOTO/VIDEO)

RUŽIĆ I VESIĆ OBIŠLI ŠKOLU U RAKOVICI: Deca dobila tablete (FOTO)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading