RUŽIĆ I VESIĆ OBIŠLI ŠKOLU U RAKOVICI: Deca dobila tablete (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

03.09.2021

11:32

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišli su danas Osnovnu školu "Nikola Tesla" u opštini Rakovica u kojoj je danas počela podela tableta đacima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda i laptopova njihovim učenicima i nastavnicima.

beograd.rs

Branko Ružić i Goran Vesić obišli školu u Rakovici

Ružić je rekao da su učenici oduševljeni i dodao da su deca naša budućnost.

- Deca ne lažu i kada im vidite osmeh na licu ili ga barem čujete, jer sada u skladu sa epidemiološkim merama nose zaštitne maske, jasno vam je da je ovo dobar projekat, koji je inicijativa zamenika gradonačelnika zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - rekao je Ružić.

beograd.rs

Deca dobila tablete

Dodao je da je pronađen modalitet kako da se u skladu sa zakonskom regulativom omogući da u vremenu četvrte industrijske revolucije i digitalizacije koja je, ističe, jedan od prioriteta i prethodne i ove vlade, obezbedi savremena oprema kako bi digitalna opismenjenost kod nastavnika i dece bila razvijana.

Vesić je rekao da je od jutros počela isporuka tableta za decu koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred na teritoriji opštine Rakovica gde, podsetio je, postoji osam osnovnih škola. Rakovica je četvrta opština koja je ove nedelje dobila tablete, naveo je i podsetio da su tableti već isporučeni opštinama Barajevo, Savski venac i Stari grad.

beograd.rs

Branko Ružić i Goran Vesić uručili tablete

Od ponedeljka se nastavlja isporuka tableta, naveo je on i dodao da će tada tablete dobiti đaci koji pohađaju 18 osnovnih škola na teritoriji opštine Čukarica.

Naveo je da će u utorak tablete dobiti đaci 20 osnovnih škola na teritoriji opštine Zemun, u sredu đaci iz Surčina i Grocke (ukupno 13 škola u te dve opštine), u četvrtak 13 škola na Zvezdari, a u petak sedam škola na teritoriji opštine Vračar.

beograd.rs

Ružić i Vesić sa đacima

- Podela tableta će trajati sve do 15. septembra. Svaki dan će tablete dobijati jedna ili dve opštine kako bi sva deca koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred na teritoriji Beograda dobili tablete koji imaju besplatan interenet i koji će omogućiti da sprovodimo digitalnu nastavu - rekao je Vesić.

Istakao je da su tableti osigurani i da su vlasništvo Grada naredne tri godine, a posle tri godine postaju vlasništvo roditelja.

beograd.rs

Đacima uručeni tableti

Dodao je da će sa tabletima moći da se ide samo na sajtove koje je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Komentari (0)

Loading