ŠEF JAPANSKE "JAKUZE" OSUĐEN NA SMRT! Sudiji izrekao jezivu pretnju po izricanju presude!

Autor:

Vesti

25.08.2021

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef mafijaške organizacije "Jakuza" Satoru Nomura (74) osuđen je na smrt zato što je naredio ubistvo i napade na troje ljudi.

Republika

Foto: printskrin

Satoru Nomura ozbiljno pripretio sudiji posle izricanja smrtne kazne

 

Nomura, šef kriminalnog klana "Kudo-kai" sa jugozapada Japana, negirao je optužbe da je on smišljao nasilne napade, a posle izricanja presude u Okružnom sudu u Fukoki sudiji je poručio da će žestoko zažalite zbog ove odluke.

- Tražio sam pošteno suđenje... Žalićeš zbog ove odluke do kraja života - rekao je Nomuru sudiji koji ga je osudio.

Okružni sud u Fukuoki potvrdio je da je Nomuru u utorak osuđen na smrt, dok su japanski mediji objavili da je presuda doneta uprkos nedostatku dokaza koji ga direktno povezuju sa zločinima.

Japan je jedan od retkih koji ima smrtnu kaznu

Japan je jedna od retkih razvijenih zemalja koje još uvek nisu ukinule smrtnu kaznu.

Javna podrška smrtnoj kazni u Japanu i dalje je visoka uprkos kritikama međunarodne javnosti i udruženja za ljudska prava.

Nomura je osuđen jer je, prema presudi, 1998. naredio ubistvo bivšeg uticajnog šefa ribarske zadruge. Sudilo mu se i za napad na rođaka žrtve, ubistva 2014. godine, te napad nožem na medicinsku sestru u klinici u kojoj se lečio.

Nomuri se na teret stavljao i napad iz 2014. godine prilikom kojeg je upucan policajac koji je istraživao njegovu mafijašku organizaciju. Policajac je preživeo, ali je zadobio teške povrede.

Mafija Jakuza se u Japanu dugo toleriše kao nužno zlo za osiguravanje reda na ulicama i brzo obavljanje poslova, koliko god sredstva bila sumnjiva.

Ali poslednjih decenija, stroži propisi protiv bandi, slabljenje socijalne tolerancije i slaba ekonomija doveli su do stalnog pada članova ove mafijaške organizacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading