GRČKA SE KONAČNO IZJASNILA PO PITANJU PRIZNANJA KOSOVA! Vulin se sastao sa Micotakisom u Atini!

Autor:

Vesti

10.08.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

- Posebno sam zahvalan predsedniku Vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke Vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati. Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Republici Srbiji. Zahvalan sam predsedniku Micotakisu na takvom stavu i zahvalan što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom - rekao je ministar Vulin posle sastanka.

Ministar Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

- Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i predsednik Vlade Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke Vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite, ne samo religiju i geografski prostor, već i iste vrednosti - naveo je srpski ministar policije.

Istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i  pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Ministar je rekao da je predsednik grčke Vlade Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.

Grčki premijer Micotakis najtoplije se zahvalio srpskom narodu i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju je naša zemlja pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading