KRAJ EPIDEMIJE NIJE NI NA POMOLU! U EU potpuno vakcinisano 60 procenata odraslih

Autor: Republika

Vesti

02.08.2021

19:31

U Evropskoj uniji do sada je potpuno vakciniosano 60 odsto odrasle populacije, saopštila je danas predsednica Evropske komisijie Ursula fon der Lajen.

Tanjug/AP

 

 

Ona je naglasila da puna vakcinacija štiti od kovida 19 i varijanti ovog virusa i još jednom pozvala sve građane EU da se vakcinišu.

- Moramo ostati oprezni. Kako zbog sopstevnog zdravlja, tako i da bi zaštiti druge - poručila je Fon der Lajen na Tviteru.

U Evropskoj komisiji napominju da je cilj da u EU 70 procenata odrasle populacije primi sve preporučene doze vakcine protiv kovida 19.

Do sada je preko 70 procenata odraslih u EU primilo barem jednu dozu vakcine.

Napominje se da je zemljama članicama isporučeno dovoljno vakcina da bi se ovaj cilj ispunio, a da je na nacionalnim vlastima da, uz političku pomoć Brisela, ubrzaju vakinaciju na svojoj teritoriji.

U Komisiji ukazuju i na preporuku Evropske agencije za lekove ( EMA) da je primanje svih preporučenih doza vakcine najbolji način za brobu protiv virusa kovid 19 i njegovih varijanti.

Ukupan broj slučajeva kovida 19 u Evropi od početka pandemije dostigao je 60 miliona, dok je 1,2 miliona osoba preminulo, objavila je danas SZO, uz upozorenje da kraj pandemije još nije na pomolu.

Komentari (0)

Loading