Vesić: Ðilas će bojkotovati i sledeće izbore!

Autor: Republika

Vesti

01.08.2021

15:17

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da opoziciji okupljenoj oko Dragana Ðilasa ne odgovara nikakav stranački dijalog, jer oni žele da njih neko dekretom, bez volje građana, dovede na vlast, i kaže da je siguran da će Ðilas bojkotovati i naredne izbore.

TV Pink/printscreen

Goran Vesić

 

- Svaki rezultat, ako nije da oni dekretom budu postavljeni na vlast, za njih će biti neupešan, jer oni znaju da na izborima ne mogu da dobiju podršku građana. Za njih je dobar samo dijalog u kojem bi im SNS i Aleksandar Vučić rekli da Ðilas preuzme vlast i da se oni povlače - rekao je Vesić.

On je naveo i da u međustranačkom dijalogu učestvuje većina stranaka koje žele da iskreno, kroz dijalog sa SNS, kao najvećom strankom, dođu zajedno do izbornih uslova koji će biti prihvatljivi za sve.

Podsetio je da su izborni zakoni doneti pre 2012. godine, za vreme DS, a i kada su posle 2012. menjani su, kaže, na bolje, sa sniženim cenzusom ili povećanjem broja žena u parlamentu.

- Spremni smo da bez obzira na to što su oni kreirali taj izborni proces kroz razgovor uradimo sve što možzemo da poboljšamo uslove, jer nam je cilj da što više stranaka izađe na izbore, zato što time jačamu zemlju, dajemo legitimitem našim predstavnicima -  rekao je Vesić za TV Pink.

Dodao je da će SNS i dalje posvećeno učestvovati u dijalogu jer želi da dođe do najboljih rešenja.

Drugi je, kaže , problem, što stranke okupljene oko Ðilasa, kada uđu u parlament, ne zastupaju svoje birače.

- Na poslednjim, beogradskim izborima Ðilas je osvojio oko 17 odsto, a osim na prvih nekoliko sednica, nije došao u parlament. Da li možete da verujete čoveku koji ne zastupa interese svojih birača u Skupštini grada? Posao političara je da zastupa birače i kada je na vlasti i kada je u opoziciji - rekao je Vesić.

On je rekao i da, kada neko, poput Ðilasa nema rezultate iza sebe i ne može da odgovori na jasne rezultate koje ima Aleksandar Vučić, puteve, investicije, radna mesta, Otvoreni Balkan, već standard, onda su njima jedini politički argument kriminalci.

- Taj scenario smo već gledali, na isti način kako se danas kriminalizuje Aleksandar Vučić, od 2001. godine kriminalizovan je sistematski Zoran Ðinđić. Isti ljudi to vode, za iste ljude su sada drugi kriminalci politički argument, jer je politički cilj isti - rekao je Vesić.

On je upitao i da li neko može da zamisli da se, na primer, u Meksiku bilo ko od političkih lidera poziva na neke narko bande.

- Zamislite da u bilo kojoj zemlji, neko na političkoj sceni uzima kao relevantni izvor nekoga ko je otpužen za najteža krivična dela. To u civilizovanoj zemlji ne može, može samo kod Ðilasa, koji misli da je svaki saradnik u rušenju Vučića dobar - rekao je Vesić.

I to, dodaje, rušenju po mogućstvu bez izbora, na koje, kako tvrdi, ne sme da izađe.

- Budite sigurni da će Ðilas i naredne izbore bojkotovati, bez obzira na protivljenje u svojoj stranci, jer će bežati od izbora - ocenio je Vesić.

 

Komentari (2)

Loading
Mitrofan Fustić Morija

01.08.2021 17:18

Подржавамо вишегодишњи константан захтев широких народних маса, радних људи и грађана, радника, сељака, поштене интелигенције, да се успостави јавни регистар антидржавних антисрпских завереничких превратничких непријатељских медија, непријатељских новинара, непријатељских удружења, непријатељских политичких странака, непријатељских политичара и државника, непријатељских привредних субјеката, непријатељских образовних радника, непријатељских културних радника, непријатељских културних, спортских и образовних установа.

Zeljko

01.08.2021 18:06

Naravno da će bojkotovati i Đilas i svi oni koji ne mogu sigurno da pređu cenzus, bojkot im je izgovor što niko ne želi da glasa za njih.