MINISTAR NEDIMOVIĆ: Đilas kaže da je PKB u njihovo vreme cvetao, a ostavili su dug od 80 miliona evra!

Autor: Republika

Vesti

31.07.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da neko ko kaže da je PKB cvetao u njihovo vreme, a dovede ga do duga od 80 miliona evra i 7 miliona evra duga za porez, novca Beograđana, istih onih za koje se kao zalažu i to na sav glas, mora da ima ozbiljan problem u glavi.

Republika

Foto: Printscreen/KlikTV

 

 

Ako bismo sve razlike zanemarili i ostavili samo jednu, opet bi i na toj jednoj podrška gradjana bila veća od 60% u odnosu na njihovu koja se meri na rekordnih 2%. Ta razlika staje u jednu reč. Istina. Eto te male razlike gde se potpuno razilazimo.

Neko ko kaže da je PKB cvetao u njihovo vreme, a dovede ga do duga od 80 miliona evra i 7 miliona evra duga za porez, novca beograđana, istih onih za koje se kao zalažu i to na sav glas, mora da ima ozbiljan problem u glavi. Izvinite na oštrijem rečniku, ali istina je za njih uvek gorka bila, pa tako i sada.

Dakle, milionski dugovi, raspadnute farme, propale zgrade, smeštaj za radnike kao iz horor filmova, to je ukratko njihov domet i zaostavština PKB-a. Skoro sve stranke opozicije, po rečima Đilasa s Mauricijusa, okupiše danas bezmalo 80 ljudi u 'ladovini PKB-a. Slika govori hiljadu reči. Ipak slika PKB-a posle privatizacije isto govori više od hiljadu reči, ali neku sasvim drugu priču.

Odakle da krenem sa tom novom pričom? Da li o prinosu mleka po kravi koji je u njihovo vreme 2011. godine bio oko 7300 litara, a danas 8400 litara ili možda o duplo većim platama radnika, a prema rečima istih, besprekornim uslovima, istorijskim prinosima u PKB-u na oranicama, daleko većim i od prosečnih u državi. Pšenica koja je došla do 8,4 t po hektaru, ječam 8,9 t ili uljana repica 4,4 t prinosa. Da li da govorim o 60 miliona evra već sprovedenih investicija, iako su za ovaj rok bili obavezani za duplo manje. Da li je ulaganje od 20 miliona evra samo u mehanizaciju ozbiljan argument? Da li je 180 km potpuno očišćenih kanalskih mreža od ukupno 260 dovoljno bitno? Veliki ekolozi vidim da za deset godina svoje vladavine nisu uspeli ni običan smrad iz kanalskih mreža PKB-a da reše. Isti taj nesnosan smrad koji je ljudima iz okolnih naselja godinama zagorčavao život je neutralisan i eto da ih naučimo nečemu, upotrebom morskih algi.

Nego, kad smo kod svemirskog broda kao opisa PKB-a koji vidim da ozbiljno smeta Djilasovim pulenima, samo primer primene tzv. redukovane obrade oranica, kako bi se smanjila emisija ugljen dioksida za 4 puta i život svima učinio zdravijim i ekološki čistijim, je za njihove domete ne svemirski brod, nego svemirska stanica sa hiljadama svemirskih brodova. Stručnjaci, ako niste znali, tako se bori za našu decu i njihovu budućnost. Ovako bih mogao još na nekoliko strana da pišem, ali čujem da je i Al Dahra, na čemu sam im posebno zahvalan, pustila u javnost stvarne slike i prilike u njoj, kako kod radnika, tako i kod krava za koje navodno brine agrarni ekspert/neuspeli presretač po selima i njegov za male pare-mecena Djilas.

Kada javnost konačno vidi stanje u PKB-u, očekujem da kao i posle svake njihove razotkrivene masne obmane javnosti, brže bolje se ponovo naprave ludi i bez trunke stida nastave da iznose svoje jalove planove za sve i svašta, osim za Srbiju i njene građane - zaključio je ministar Nedimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Una

31.07.2021 10:38

Očito da opozicija ima svoje viđenje!

Ivana

31.07.2021 14:20

Dragan Đilas je lopovčina koja mora da završi u zatvoru.

Dragan

01.08.2021 00:08

Tadić, Đilas i Demokrate upropastili su celu Srbiju a ne samo PKB. Pamtimo tu pustoš koju su za sobom ostavili.

Rade

01.08.2021 05:40

Svi vide da Nedimović radi svoj posao na najbolji način uzalud se Đilas služi i pokušava da poturi svoje prljave laži kad nikada neće uspeti u tom