BEOGRAD LJUBIČAST U NEDELJU: Simboli glavnog grada će biti osvetljeni u znak borbe protiv raka!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.07.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski dan borbe protiv raka pluća, 1. avgust, biće obeležen i ove godine u Beogradu, pa će Palata Albanija, velika kupola Doma Narodne skupštine, Brankov most i Most na Adi svetleti ljubicastom bojom u noći izmedu 31. jula i 1. avgusta.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

Grad Beograd na ovaj način pruža podršku Društvu Srbije za borbu protiv raka i podseća da je karcinom pluća najčešhe maligno oboljenje, kako u svetu tako i u našoj zemlji.

Godišnje od ove bolesti oboli oko 1,2 miliona ljudi, od čega u Srbiji oko 6.000.

Najveći faktori rizika obolevanja su pušenje, aktivno ili pasivno, izloženost opasnim materijama, genetske predispozicije.

Naučna zajednica u Srbiji aktivno vodi kampanju kako bi se mobilisala šira društvena zajednica u cilju afirmacije prevencije i rane dijagnostike ove bolesti.

Simboli Beograda u noći između subote i nedelje svetleće ljubičastom bojom uz tehnicku asistenciju JKP Javno osvetljenje", saopšteno je iz tog preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading