Vesić: Ako struka preporuči treću dozu organizovaćemo se!

Autor: Republika

Vesti

29.07.2021

15:19

Čekamo odluke onih koji su stručni kada će se i da li će se davati masovno treća doza, a na nama u Beogradu je da pripremimo sve da se masovno primi treća doza vakcine, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd
Goran Vesić

On je naveo da je do juče na teritoriji Beograda vakcinisano 758.973 građana prvom dozom, što je 57,4 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 728.335, što čini 52,5 odsto punoletnih Beograđana.

- Pripremili smo kampanju kao poziv za vakcinaciju koju ćemo narednih dana predstaviti. Bićemo spremni sa otvaranjem naših punktova u tržnim centrima i drugim mesitma kao i sa mobilnim autobusom, jer naše je da omogućimo svim Beograđanima da prime vakcinu ukoliko žele - rekao je Vesić, gostujući na Prvoj TV.

On je rekao da će za dolazak na koncerte i druge masovne skupove koje organizuje Beograd biti neophodna potvrda o vakcinaciji, PCR test ili antigenski test.

- To su odgovorne odluke organizatora, jer ako ćete organizovati događaj sa 5.000, 6.000 ili 10.000 ljudi, onda naravno da niko ne želi da se sa njihovih događaja neko vrati zaražen - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika apelovao je na organizatore privatnih skupova kao što su svadbe, da razmisle o tome da prihvate protokole koje je izradio Gradski zavod za javno zdravlje, jer je to način da se živi bezbedno.

Vesić je ponovio stav da uvođenje restriktivnih mera ne donosi rezultate.

- Niko nije predložio potpuno zatvaranje, niti bi se Beograd s tim složio, jer takve mere nisu dale rezultate. One su imale smisla samo na početku kovida kada niko ništa nije znao o kovidu. Sada imamo lek, to je vakcina, hajde da koristimo lek - rekao je Vesić.

Komentari (0)

Loading