PAKLENO VRUĆI DANI: Cisterne sa pijaćom vodom parkirane na ŠEST lokacija u gradu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.06.2021

10:05

Grad Beograd uveo je nove mere predostrožnosti povodom predstojećih visokih temperatura u prestonici, koje se očekuju od danas do petka.

Republika
Foto: Ilustracija

Tako će cisterne sa pijaćom vodom biti postavljene na šest lokacija u gradu.

Pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Cisterne s pijaćom vodom će se od danas nalaziti na Trgu republike – TC "Staklenac", Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod Opštine Novi Beograd, odnosno kod kružnog toka, uz zgradu Opštine, i u Zemunu, kod okretnice javnog gradskog prevoza, na kraju Ulice cara Dušana.

Cisterne će se nalaziti na ovim lokacijama 22, 23, 24. i 25. juna, od osam do 20 sati.

Radojičić je dodao da je pomereno i uobičajeno vreme pranja ulica tokom toplih dana, pa će u najtoplijim delovima dana ulice biti osvežavane, kako bi se ublažili efekte izuzetno visokih temperatura.

Gradonačelnik je posebno apelovao na Beograđane i pozvao ih da dodatno budu oprezni budući da su ponovo otvorena beogradska kupališta na kojima se očekuje veliki broj posetilaca.

Zamolio je građane i da provere ispravnost svojih uređaja za klimatizaciju, jer smo, nažalost, u poslednje vreme bili svedoci nekoliko požara u gradu.

Požar koji je prouzrokovao neispravni klima-uređaj izbio je juče u stambenoj zgradi na Zvezdari, a u prethodnom periodu i u Ulici Stanoja Glavaša, kao i na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića.

U tim požarima nije bilo povređenih, a dva vatrogasca su zbog dehidratacije nakon gašenja požara na Zvezdari primljeni u bolnicu, ali su sada u stabilnom stanju, istakao je Radojičić.

- Zbog svega toga još jednom apelujem na građane da zbog svoje bezbednosti i zdravlja povećanom opreznošću i odgovornošću učinimo sve kako bismo maksimalno umanjili šanse da se ovakve situacije dogadaju u budućnosti - rekao je gradonačelnika Beograda.

Komentari (0)

Loading