BICIKLISTIČKA VOŽNJA PROTIV RAKA: 4.000 metara za #4.000 života

Autor:

Lifestyle

10.06.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se ove subote (12. juna) organizuje masovna bikciklističke vožnja sa ciljem da se skrene pažnja na to da je moguće sačuvati više od 4.000 života svake godine ako bi se realizovao skrining program i uvela ciljana terapija.

RepublikaFoto: pixabay.com
U subotu vožnjom skrećemo pažnju na potrebu da se pomogne obolelima od raka

Dakle, ovog vikenda, tačnije u subotu od 12.30 sati sa Trga Nikole Pašića počinje masovna vožnja biciklom pod sloganom „4.000 metara za #4.000 života“ u organizaciji Udruženja medikalnih onkologa Srbije (UMOS) i Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre.

Voziće se sa udruženjem Ulice za bicikliste organizovanom rutom centrom grada do Parka Ušće.

Cilj vožnje je da se ukaže da je moguće da sačuvamo više od 4.000 života svake godine ukoliko bi se u Srbiji realizovao skrining program i uvela ciljana terapija u 1. liniji lečenja raka debelog creva.

U Srbiji, rak debelog creva 2. je vodeći uzrok umiranja među malignitetima, a svake godine oboli više od 4.500 ljudi. Mnogi od nas imali su prijatelja ili člana porodice za koje je ova bolest imala fatalan ishod.

Budite i vi deo velike vožnje u plavom!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading