VESIĆ: Danas u Beogradu 700 hiljada vakcinisanih i 600 hiljada revakcinisanih

Autor:

Vesti

30.05.2021

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 50,2 odsto ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 698.594 ljudi, a revakcinisano 43 odsto ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 598.773 građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug

- Ovo je veliki uspeh građana i građanki Beograda. Čestitam im na tome. Danas ćemo u Beogradu imati više 700.000 vakcinisanih i 600.000 revakcinisanih i to je velika pobeda svih nas – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

On je rekao da je u "devet beogradskih opština od 17 vakcinisano više od polovine stanovnika".


Radi se  o Starom Gradu sa skoro 70 odsto, Savskom Vencu sa oko 68 odsto, Vračaru gde je vakcinisano oko 65 odsto, zatim Rakovici, Novom Beogradu, Voždovcu, Čukarici, Zemunu i Paliluli. Od preostalih osam opština najslabiji procenat vakcinacije je u Obrenovcu i Lazarevcu, ali čak i u tim opštinama nije ispod 35 odsto ukupnog punoletnog stanovništva – kazao je Vesić.

U Beogradu je dato 1.297.367 doza vakcina.
RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić
Goran Vesić

Vesić je rekao da će u ime grada Beograda već sutra pisati Kriznom štabu i tražiti da se na teritoriji grada Beograda dozvoli rad ugostiteljskih objekata do 01 sat po ponoći. 


U Beogradu je juče bilo 50 zaraženih od 274 koliko ih je bilo u Srbiji. To je oko 18 odsto, a mi u stanovništvu Srbije učestvujemo sa 25 odsto. To je posledica imunizacije koja se u Beogradu najbolje odvija. Prema tome, kada u gradu kakav je Beograd imate 50 zaraženih stvarno nema smisla da kafići i restorani rade samo do 22 sata. Nadamo se da će većina gradova u Srbiji do 21. juna preći prag od 50 odsto. Beograd je već to učinio. Brzo će Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Sremska Mitrovica. Nema razloga da Beograd i sredine koje budu imale više od 50 odsto vakcinisanih 21. juna ne budu otvoreni za koncerte, svadbe, kongrese, festivale uz poštovanje protokola i svih epidemioloških mera. Beograđanke i Beograđani zaslužuju da budu nagrađeni jer su bili najbolji kada je vakcinacija u pitanju. Oni su to zaslužili, a ja sam tu da u njihovo ime to tražim – rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading