(VIDEO) IZGLEDAJU SVETSKI! Francuzi predstavili šest opcija za dizajn vagona za beogradski metro

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

02.02.2021

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradnja prve linije bi trebalo da počne krajem 2021, a Beograđani i ostali posetioci našeg glavnog grada, trebalo bi da se voze u metrou 2028. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srpska delegacija trenutno boravi u Francuskoj, gde obilazi kompaniju Alstom, partnera u projektu izgradnje beogradskog metroa, koji će, kako je najavljeno, početi sa radom 2028. godine.

Struktura finansiranja podrazumeva iznos od 454 miliona evra, a jedna od glavnih tema je izbor tipa i modela kompozicije vagona u kojima će se voziti Beograđani u novom metrou.

Imaćemo priliku da pogledamo šest kompozicija, a od tih varijanti kako bi trebalo da izgledaju vagoni, mi ćemo da izaberemo tri. Zatim ćemo da organizujemo glasanje građana i oni će biti u prilici da glasaju koji će model izabrati. To će biti najmoderniji automotizavani metro - naveo je Mali pre neki dan.

Danas se oglasio ponovo na svom zvaničnom Instagram profilu:

- Nastavljamo posetu Francuskoj sastankom sa celim rukovodstvom kompanije Alstom, koja je naš partner na projektu izgradnje beogradskog metroa. Sastanku se pridružio i Henri-Pupart Lafarge, CEO ove kompanije, sa kojim dogovaramo sve detalje. Već na sledećoj prezentaciji, koja će biti održana u toku današnjeg dana, biće nam predloženi modeli vagona, o čijem će konačnom izgledu odlučivati Beograđani - napisao je Mali danas ranije.

 

 

Ministar je istakao da ga posebno raduje što je mnogo francuskih kompanija zainteresovano da učestvuje u velikom broju projekata i celokupnom razvoju srpske ekonomije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading