(FOTO) IZGLEDAĆE SVETSKI! Počinje rekonstrukcija Beograđanke

Autor: Republika

Vesti

24.11.2020

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Marera Properties otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano preko 8 miliona evra. Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja.

RepublikaFoto: Privatn arhiva

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

- Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta. U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina. Osim izuzetno atraktivnog izgleda i dodatne vrednosti za zakupce, zelene oaze su istovremeno dokaz naše posvećenosti održivim i ekološkim projektima.  Istakla bih da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru ovog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. U ovoj fazi radova, već je izdato preko 60 odsto prostora - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

RepublikaFoto: Privatn arhiva

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća“ za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne. Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

RepublikaFoto: Privatn arhiva

Unutar Beograđanke, Marera Properties će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna. Ono po čemu se portfolio kancelarijskog prostora ove kompanije izdvaja na tržištu jeste maksimalna fleksibilnost prema potrebama zakupaca.

RepublikaFoto: Privatn arhiva
RepublikaFoto: Privatn arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading