REŠENA MISTERIJA NESNOSNOG SMRADA OKO ADE: Uskoro rešenje problema, a evo šta na sve kaže grad

Autor: Blic, Republika

Vesti

13.11.2020

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove su, zajedno sa JVP "Srbijavode" obišli Čukarički rukavac, iz kojeg se već nedeljama neprijatni mirisi šire tim delom grada, i naložili njegovo čišćenje.

RepublikaFoto: twitter.com/Radikina unuka

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata, vodni inspektor je sačinio zapisnik na osnovu koga je doneto rešenje kojim se "Srbijavodama" nalaže čišćenje mulja u rukavcu, čime će se obezbediti adekvatan protok vode.

Već nekoliko nedelja neprijatni mirisi šire se tim delom Čukarice, a nakon prijave građana vodni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove već je obavio vanredan nadzor na toj lokaciji i tada naložio vanredno uzorkovanje vode Topčiderske reke.

Ti rezultati su ukazali na povećan raspad organskih materija do koga dolazi usled izlivanja fekalno-sanitarnih voda, a jedan od uzroka može biti i neadekvatno ispuštanje septičkih jama.

 
Tada je saopšteno da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uputio apel nadležnim organima za hitno rešavanje tog problema zbog čega je vodna inspekcija ponovo obišla Čukarički rukavac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading