BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. GODINU: Glavni grad konačno dobija ono što smo svi željno očekivali

Autor: Blic, Republika

Vesti

06.11.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je građane da zajedno sa gradskom vlašću učestvuju u kreiranju budžeta za sledeću godinu čiji je nacrt utvrđen danas i postavljen na sajt Skupštine grada

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Budžet grada Beograda za 2021. godinu iznosi 124.553.833.604 dinara ili milijardu i 64 miliona evra.

- To je manji budžet nego što je bio ove godine, pre korone, jer je budžet na početku ove godine bio milijardu i dvesta pet miliona evra. Mi ćemo predložiti da se sa ovim budžetom uradi čitav niz velikih infrastrukturnih projekata - kazao je Vesić.

Pomenuo je da će više od 19 milijardi biti utrošeno za izgradnju infrastrukture u Beogradu i nastavak razvoja grada.

Foto: Tanjug/AP

- Kroz taj budžet će početi da se gradi metro, krenućemo sa proširenjem BG voza, završava se obilaznica oko Beograda, kupuje se novih sto autobusa na gas, izgradićemo 11 novih vrtića. Osim toga nastavljamo izgradnju vodovoda Makiš - Mladenovac, radimo unutrašnju obilaznicu, Bulevar patrijarha Pavla, krećemo sa izgradnjom podzemnih garaža, fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu, zatvara se deponija Vinča i tamo se rade postrojenja za preradu otpada, kreće izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, domova zdravlja u Borči i u Ugrinivcima - naveo je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se upoznaju sa nacrtom budžeta i daju svoje predloge.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading