Vesić: Sva gradilišta u Beogradu rade

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros Savski trg, da bi se uverio kako napreduju radovi na uređenju tog prostora i naveo da, bez obzira na vanredno stanje, građevinski radovi u Beogradu nisu stali.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić na beogradskom gradilištu

On je rekao da je to posebno važno, jer će naš privredni oporavak biti mnogo brži, ako građevinska industrija nastavi da radi.

- Grad nijednog trenutka nije stao sa infastrukturnim projektima koji su u toku. Radi se bez prestanka na izgradnji bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukciji Savskog keja, zavrašava se pasarela koja povezuje Beogradsku tvrđavu sa obalom Save i radi se na rekonstrukciji Savskog trga - rekao je Vesić za TV Pink, a saopštila je Gradska uprava.

On je dodao da se očekuje da tramvajski saobraćaj preko Savskog trga bude uspostavljen početkom aprila, kako je i obećano. - Tramvajem ćemo ubuduće putovati po obodu Savskog trga pošto ovaj prostor postaje najveća pešačka zona u Beogradu. Nove šine smo već postavili, a trenutno postavljamo kontaktnu mrežu kako bi tramvaji krenuli pre nego što trg bude završen - rekao je Vesić. On je dodao da su u toku zemljani radovi na novoj kolovoznoj konstrukciji, jer će i automobilski saobraćaj ići po obodu Savskog trga.

Prema njegovim rečima, očekuje se da sredinom aprila bude uspostavljen ponovo i automobilski saobraćaj tako da se neće čekati završetak Trga, da bi preko njega ponovo krenuli tramvaji, autobuski i automobilski saobraćaj.

Vesić je rekao da se uporedeo sa izgradnjom tramvajske i kolovozne konstrukcije u smeru Nemanjina Karađorđeva, radi na izradi pešačkih staza i kopamo sadne jame za nova stabla. Dodao je da će na Savskom trgu biti posađeno 240 novih stabala, a u toku je njihov uvoz, jer se, kaže, sade velika stabla, a ne sadnice. On je dodao da su prethodnih meseci postavljeni šipovi na dubini od pet metara za pomenik Stefanu Nemanji.

- Spomenik Stefanu Nemanji je trebalo danas da bude u Beogradu, ali je zbog situacije sa epidemijom korona virusa to odloženo. Mi ćemo sve pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje spomenik će biti dopremljen iz Moskve iz atelja vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo - rekao je Vesić. On je dodao da se ispred stare zgrade Železničke stanice završavaju potporni zidovi i betonska pločal kao i da počinje postavljanje granitnih ploča za podijum koji će služiti za "državne manifestacije".

Zahvalio je kompaniji RAS koja je, kaže, potpuno obezbedila radnike, kako bi radili u skladu sa svim pravilima za rad u vanrednom stanju, dodaje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading