Vesić: Izgradnjom dečjih igrališta ulažemo u budućnost

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.10.2020

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je u poslednje dve i po godine, 28 dečjih igrališta urađeno u beogradskoj opštini Zvezdara, čime se konkretno ulaže u decu i njihovu budućnost.

RepublikaFoto: Grad Beograd

"Devet godina se obećava građanima Mirijevskog cveta da će dobiti igralište za decu. Zahvalan sam Opštini Zvezdara, koja je od svojih sredstava izgradila ovo igralište, i na konkretan način poboljšala kvalitet života stanovnika ovog kraja. I to jeste suština politike - da imaju igralište, sređene ulaze, ulice, trotoare i kanalizaciju", naveo je Vesić, koji je danas s predsednikom Opštine Zvezdara Vladanom Jeremićem obišao novoizgrađeno dečje igralište u naselju Mirijevski cvet u Šejkinoj ulici.

Kako prenosi Beoinfom on je precizirao da u tom kraju živi između 4.000 do 5.000 stanovnika.

"Potrebe stanovnika ovog kraja svakako su mnogo veće od ovog dečjeg igrališta u koji je uloženo oko 50.000 evra. Nažalost, to su kontrasti s kojima živimo, jer imamo delove grada koji su potpuno sređeni, kao i one kojima nedostaju najosnovnije stvari za život - poput vodovoda, kanalizacije ili dečjih igrališta. Ipak sa s nastavkom ovakvih i sličnih radova rešićemo i te probleme", ukazao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Jeremić rekao je da je novoizgrađeno dečje igralište potvrda nastavka dobre saradnje opštine i Grada Beograda.

RepublikaFoto: Grad Beograd

"Ovo je simboličan korak u stvaranju dobrih uslova za generacije koje će živeti i stvarati na Zvezdari i u Beogradu. U ovom delu grada se očekuje završetak izgradnje vrtića, dok je u planu i izgradnja osnovne škole", rekao je Jeremić i najavio dalja ulaganja u dečja igrališta.

RepublikaFoto: Grad Beograd

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading