Vesić najavio gradnju metroa: Radovi počinju do kraja sledeće godine

Autor: Republika

Vesti

26.08.2020

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradnja metroa u Beogradu počinje do kraja sledeće godine, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

On je naveo da je održan sastanak tehničke komisije gde su utvrđeni poslednji detalji oko trase.

- Trenutno radimo geologiju. Najkasnije u septembru, oktobru usvojićemo plan generalne regulacije šinskih sistema koji podrazumeva tačne stanice beogradskog metroa - rekao je Vesić za Tv Pink.

On je naglasio da će taj plan podrazumevati širenje tramvajske mreže od Banovog brda prema Ceraku, Jurija Gagarina prema Zemunu i Bežaniji, od Bogoslovije prema Adi Huji, a da će u budućnosti tramvaj da ide i levom obalom Dunava.

- Sa razvojem metroa vi planirate razvoj grada. Mirijevo će se potpuno promeniti sa metro stanicom, Karaburma, Železnik - naglasio je Vesić.

Prve dve linije metroa, kako je rekao, imaće 43 stanice, a biće raspisan i međunarodni konkurs za uređenje svake stanice.

- Svaka stanica biće umetničko delo za sebe i predstavljaće ili taj deo grada ili deo iz istorije Srbije - naveo je on.

Kako je ranije najavljeno prva linija metroa bi vodila od Makiškog polja (kod Železnika) do Mirijeva duga 21,3 kilometara sa 23 stanice i drugu od Mirijeva do Zemuna, dugu 19,2 kilometara uz 20 stanica. Za početak bi se gradila prva faza prve linije, od Makiškog polja do Karaburme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srba

26.08.2020 08:29

Srbija da radi - Beograd da gradi.

Odgovori 14 0