Zaposlenima u Domu zdravlja Vračar na poklon 130 uniformi

Autor: Republika

Vesti

29.04.2020

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas zdravstvenim radnicima u Domu zdravlja Vračar 130 uniformi. Uniforme su sašile krojačice firme "Loka Uniom" sa Novog Beograda, uz pomoć donatora koji su obezbedili materijal.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić uručio uniforme

Radnice te firme su nedavno za lekare, medicinske sestre i drugo osoblje sa Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije besplatno sašile 220 uniformi od materijala koji je nabavljen tako što se zamenik gradonačelnika odrekao svoje dve plate.

- Nakon toga, zaposleni u toj firmi su izrazili želju da dodatno sašiju još 130 uniformi, ukoliko nađu nekoga ko bi im obezbedio materijal. U međuvremenu su se našli donatori koji su im dali materijal i te žene su besplatno sašile ovih 130 uniformi i želim da im zahvalim jer je će danas 130 zaposlenih u Domu zdravlja Vračar dobiti nove uniforme - rekao je Vesić.

Naveo je da ta zdravstevna ustanova ima više zaposlenih, te da će se nastojati da se pronađe još donatora kako bi svi zaposleni dobili uniforme. Naveo je da je ovo vreme kada se borimo sa epidemijom korona virusa pokazalo da su naši najveći heroji medicinski radnici i da je došlo vreme kada će se malo više ceniti njihov rad.

- U prošlosti smo bili svedoci čestih napada na medicinske radnike, uglavnom neopravdanih jer su se oni nalazili kao dežurni krivci, a sada kada se borimo sa epidemijom pokazalo se da nemamo nikog drugog osim medicinskih radnika - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Republika

Kako je dodao, jedna od dobrih stvari koja se desila tokom ove krize je ta što je ponovo porastao ugled medicinske struke i što smo konačno shvatili da ti ljudi završavaju jedan od najtežih fakulteta i rade veoma odgovoran posao.

- Zato se nadam da ćemo i posle ove krize svi ostati privrženi tome da pomognemo našem medicinskom sistemu jer kada se desi nešto ovako kao što je epidemija korona virusa, mi nemamo drugi sistem na koji možemo da se oslonimo tako da treba da nastavimo da ga jačamo i pomažemo zdravstevnim radnicima i kada se sve ovo završi - dodao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović je zahvalio zameniku gradonačelnika.

RepublikaFoto: Republika

- Od aprila prošle godine svi domovi zdravlja su prešli na republički nivo, ali zamenik gradonačelnika zna koji značaj zdravstveni sistem ima u životu Beograđana. On je tu sve vreme za nas i pomaže nam, iako nema zakonsku obavezu da to čini - rekao je Dmitrović.

Naveo je da su posebno ponosni što uniforme koje su dobili imaju grb Grada Beograda i istakao da će sa ponosom da ih nose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading