PROJEKAT "TRI PLUS": Beograd pomaže porodice sa troje i više dece

Autor: Republika

Vesti

06.01.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Gradskog veća Grada Beograda i koordinatorka projekta "Tri plus" Tanja Popović, izjavila je danas da je Grad Beograd od početka ove godine pristupio programu "Tri plus" u okviru koga se obezbeđuje pomoć za porodice sa troje ili više dece.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Tanja Popović

- Skupština Grada Beograda na sednici 27. decembra donela je odluku da Grad Beograd pristupi Programu "Tri plus" u okviru koga se obezbeduje podrška porodicama sa troje i više dece - rekla je Popoviceva i navela da u Beogradu ima oko 34.000 takvih porodica.

U okviru Programa „Tri plus" punoletni članovi porodica sa troje i više dece dobijaju kartice kojima ostvaruju popuste u brojnim maloprodajnim objektima.

- Na taj naćin Grad doprinosi poboljšanju njihovog životnog standarda. U okviru programa „Tri plus", koji se sprovodi u mnogim gradovima u Srbiji, već postoje ugovori s brojnim maloprodajnim lancima, a mi ćemo u Beogradu u taj program uključiti naše sportske centre, ustanove kulture kao i one maloprodajne kompanije koje do sada nisu bile u ovom programu, a s kojima Grad sarađuje - rekla je Popović.

Koordinatorka tog programa najavila je da će tokom januara Grad završiti sve formalnosti oko pristupanja programu, prijave zbirke podataka povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi sve porodice koje imaju troje i više dece bile zvanično obaveštene da u svojom gradskim opštinama mogu da se prijave za dobijanje kartica.

- Kada budemo završili sve zakonske formalnosti, tada ćemo svakoj porodici sa troje i više dece poslati pismo, pozvati ih da pristupe programu i obavestiti ih gde mogu da se prijave za dobijanje kartica. Kartice koje će dobiti porodice sa troje i više dece bice potpuno besplatne i ucešce u ovom programu porodice nece koštati ni dinar - kazala je ona.

- Porodice koje postanu deo ovog programa imaće koristi od njega. Grad Beograd već na različite načine pomaže ove porodice jer je, recimo, boravak u vrtićima za svako treće dete besplatan. Nastavićemo da pomažemo ove porodice, širimo mere populacione politike u skladu sa budžetskim mogućnostima, a program „Tri plus" veliki je korak ka tome - poručila je Tanja Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading