(FOTO) Radovi u Karađorđevoj pri kraju, od ponedeljka prohodna za saobraćaj

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, glavnim urbanistom Markom Stojčićem i direktorkom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušicom Anđelković obišao je danas radnike u Karađorđevoj ulici i istakao da je u poslednja dva dana u ulicu ugrađeno 280 tona asfalta.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vesić i Mladenović obišli gradilište u Karađorđevoj

Vesić je naglasio da je ulica za ovaj vikend potpuno asfaltirana od Pariske ulice do Brankovog  mosta, a radovi se nastavljaju i u naredna dva dana u Crnogorskoj ulici koja će biti rekonstruisana.

- Ova ulica se privodi kraju onako kako smo i obećali građanima, a pred nama u narednih sedam dana je veliki posao. Postavljena je kontaktna mreža za tramvaje, postavljena će biti i rasveta, kamena kocka, sprovedena proba tramvaja, a zatim će uslediti i uređenje trotoara - rekao je on i dodao da izgled Karađorđeve ulice veoma promenio u odnosu na pre tri godine, jer je tada bila jedna od najgorih ulica u gradu u kojoj su soabraćala tranzitna vozila.

On je podsetio da je bilo potrebno zabraniti saobraćanje kamiona, zatim su sklonjene železničke šine, preuređene su fasade, prošireni su trotoari i pristaništa za turističke autobuse.

- U drugoj fazi biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka i onda će se prvi put vratiti smisao ove ulice, koji je imala u periodu pre Drugog svetskog rata, a to je najlepša trgovačka beogradska ulica - istakao je Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je rekonstrukcijom ove ulice učinjeno mnogo za razvijanje turističkih i ugostiteljskih potencijala centra grada.

- U planu je da se obnovi Đumrukana u kojoj je osnovano prvo pozorište u našoj prestonici. Takođe, u planu je i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu i obrnuto, i to će biti prvi takav lift u našem gradu- najavio je on.

Vesić je zahvalio radnicima na velikom radu i odlično obavljenom poslu, a potom im podelio okrepljenje i vodu, napominjući da je u poslednja dva dana ulica bila zatvorena i da su urađeni veliki radovi.

- Zahvaljujući velikom trudu radnika posao koji je planiran za ovaj vikend u Karađorđevoj je gotov, od sutra će biti puštena za saobraćaj jedna traka kao što je i bilo do sada, tačnije u pravcu od Brankovog mosta do Pariske ulice - rekao je Vesić i dodao da se posle ovih radova već jasno vide konture ulice i kako će ona izgledati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading