Osim spomenika Kralju Aleksandru I Karađorđeviću, jedan skver u Beogradu dobiće ime po ovoj neverovatnoj osobi!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2018

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda usvojila je inicijative za podizanje spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću. Ali, to nije sve. Prihvaćen je i predlog da jedan beogradski skver ponese ime po tvorcu prve jugoslovenske fabrike čokolade - Kosti Šondi.

Foto: wikimedia.org
Kralj Aleksandar I Karađorđević

Inicijativu za podizanje spomenika kralju Aleksandru podneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a on će biti postavljen na platou između Generalnog sekretarijata predsednika Republike i Skupštine Beograda.

Komisija je usvojila i inicijativu udruženja "Donji Dorćol" za imenovanje skvera Koste Šonde na uglu Cara Uroša i Solunske ulice.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada dala je i saglasnost gradskoj opštini Mladenovac zapodizanje spomenika despotu Stefanu Lazareviću na centralnom delu Gradskog parka, saopštio je Beoinfo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading