„Petrijin venac" u novom ruhu premijerno prikazan u Čačku

Autor:

Zabava

09.11.2018

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultno ostvarenje Srđana Karanovića "Petrijin venac", koji je 1980. snimljen po istoimenoj knjizi Dragoslava Mihailovića, ali u novom kvalitetu slike i tona, prikazano je u čačanskom Domu kulture.

RepublikaFoto: Promo
Mirjana Karanović i Radmila Živković u društvu Marjana Vujovića, upravnika Muzeja Jugoslovenske kinoteke 

Premijeru digitalno restauriranog klasika srpske kinematografije posebno su uveličali i oni koji su ovaj film stvarali, glumice Mirjana Karanović i Radmila Živković, producent Milan Cvetković i kompozitor Zoran Simjanović.

Film je ostao zapamćen po interpretaciji Mirjane Karanović kojoj je uloga Petrije debitantska. Prikaz posleratnog perioda u malom rudarskom mestu u Srbiji verodostojno su predstavili velikani srpske filmske scene među kojim su Pavle Vujisić, Branko Cvejić, Marko Nikolić, Dragan Maksimović, Miloš Žutić, Olivera Marković, Ljiljana Krstić, Veljko Mandić, Radmila Živković i drugi.

Priča o teškom životu, ali i nesalomivom duhu Petrije ispraćena je muzikom poznatog filmskog kompozitora Zorana Simjanovića.

Beogradska premijera zakazana je za 15. novembar u Jugoslovenskoj kinoteci, a potom će krenuti put Srbije i biti prikazan u više od 10 gradova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading