LIDER JS ŽESTOKO NAPAO EPIDEMIOLOGA! Palma: Kon ne zna ništa, samo se šetka po televiziji! Kon: Markoviću, poštuj mere!

Autor:

Vesti

26.11.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma žestoko se obrušio na epidemiologa dr Predraga Kona, člana kriznog štaba. Posle prvog napada, na koji je Kon kratko odgovorio, juče je usledio još teži. Poručio mu je da je neradnik koji se samo slika po televizijama i neznalica jer ništa dosad nije pogodio o koroni.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/ST/A. Nalbantjan
Predrag Kon/ Dragan Marković Palma

- Želim da zamolim lekare, doktor Kon, svaka mu čast, kad god upalim neki kanal, doktor Kon. Hej, ljudi, i ja sam počeo da se plašim njega. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu. Pričali su nam, kada dođe leto, zbog visoke temperature nestaće KOVID, pa hajde još malo, pa evo sad drugi talas, pa treći. Izgleda da koronu više ne delimo na talase i da je neprekidno prisutna. Sinoć sam motao i motao kanale i onda nađem nešto na francuskom jeziku, a nemam pojma, znam deset reči, pa sam to gledao - rekao je Marković u sredu.

GRAĐANI U DEPRESIJI

Prozvani doktor je potom odgovorio na Fejsbuk profilu:

- Veliki pozdrav za gospodina Palmu! Nisam toliko strašan da bi me se plašio... Virus, međutim, zaslužuje respekt... Ma i njega se ne treba plašiti!!! Samo poštovati mere - napisao je on i kasnije, drugim povodom, objavio da je Markoviću odgovorio samo zato što ga je ovaj napao u parlamentu, a da se kritikama na društvenim mrežama neće baviti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Starica uplašena: Svi ćemo da umremo

Palma je dodao da ne razume zašto se drže konferencije za štampu po sat i po dva sata kad svako u Srbiji može da vam drži predavanje o koroni:

- Problem jeste što je korona počela da ulazi u porodice i sad gospodin Kon kaže: "Umreće trocifren broj u Srbiji". Prekjuče mi je u Skupštinu grada Jagodine došla žena koja ima 73 godine i kaže: "Molim vas, dajte mi 3.000 dinara da kupim lekove jer je rekao gospodin Kon da svi koji imamo preko 70 godina ćemo da umremo". Čekajte, je l' to propaganda? Građani znaju šta su mere, da sada ne mogu posle 18 časova da rade lokali, treba da se nose maske, drži distanca, fizička, a ne socijalna, kako nam takođe gospodin Kon savetuje.

Međutim, Palma je juče ujutro nastavio s baražnom vatrom.

- Svakog dana, na svim televizijskim stanicama po tri-četiri sata o koroni psihološki deluje na građane. Građani padaju u depresiju, a ko nam priča o tome. Ja poštujem sve lekare i taj krizni štab, ali posebno poštujem one koji rade u bolnicama i svakog dana su s pacijentima. Gospodin Kon je u penziji i priča na osnovu statistike, ali ne može da koristi statistiku iz prošlog vremena jer, kada je on radio, korone nije bilo i sve što nam je rekao, kao onaj prorok da će do jula korona da nestane zbog visoke temperature, nije tačno - rekao je Marković.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vladimir Đukanović

Đuka ga uporedio sa šizelom

Napadu na Kona pridružio se i poslanik SNS Vladimir Đukanović.

- Sirena šizela tokom bombardovanja je ništa u poređenju s Konovim nastupima po televizijama. Posle svakog njegovog izlaganja štipam se da vidim jesam li živ - napisao je na Tviteru i predložio momentalno zaustavljanje medijske histerije o koroni, raspuštanje kriznog štaba i vraćanje života u potpunu normalu!

Dr Kon, međutim, ovo nije želeo da komentariše:

- Gospodin Marković je govorio u Skupštini, na relevantnom mestu, i zato sam mu odgovorio. To što neko piše na Tviteru me ne zanima i ne komentarišem.

SMANJITE DOZU LEKARA

On je imao još primedbi, koje je u dahu sasuo.

- Skinuše nam rukavice, pa glavni prenos virusa je preko ruku i snimaju ga pre neki dan u parku. Je l' on radi u beogradskom "Zelenilu", pa ga snimaju u parku. Ja poštujem sve ono što je radio, ali kako možeš da pričaš da politički deo nije prihvatio ono što je stručni deo predložio kad se zna da je politički deo obezbedio sredstva, pare, adaptirao klinike, pravi novi Klinički centar. Imamo najmanji procenat zaraženih na osnovu broja stanovnika, najmanje umrlih. Molim sve vlasnike medija da mi smanjimo dozu tih lekara koji nam svakoga dana pričaju o koroni. Ako se desi takva propaganda i u narednom periodu, ljudi neće da idu na posao, a onda neće biti para za penzije, plate. Mi moramo da živimo s koronom i pustimo više te lekare po tri-četiri sata, te što su odavno otišli u penziju i sada mi tu nešto pametuju. Uopšte mi nije jasno kako ga nađu, jednog dana za pola sata bio je na tri televizijske stanice. On izgleda čeka, ima sekretaricu, koja mu kaže: "E sad budite ovde, budite tamo" - rekao je poslanik JS.

SVI NAPADI NA DR KONA

 

- Sredinom aprila dr Kon je najavio ostavku u kriznom štabu, a razlog su bili napadi na njega i zdravstveni sistem. Posle insistiranja predsednika Vučića promenio je odluku

- Lider DJB Saša Radulović ga je, zbog uvođenja vanrednog stanja, optužio da je izveo državni udar i da se s ostalim lekarima i političarima iživljavao nad celom nacijom

- Predsednik SZS Dragan Đilas osudio je Konovu izjavu da bi zemlja bez podrške vlasti i predsednika bila u katastrofalnoj situaciji i optužio ga da je politički obojen i naklonjen režimu

- Akademik Dušan Teodorović tvrdio je da je doktor lagao kada je govorio da Srbija ima odgovarajuću opremu za borbu protiv korone

- Jedan od lidera SZS Janko Veselinović tvrdio je za Kona da je glasnogovornik režima i zastupa nadrilekarstvo

- Početkom novembra na zgradi nedaleko od KOVID ambulante u Novom Sadu osvanuo je antisemitski grafit "Dr Kona na kolac", s precrtanom Davidovom zvezdom

- Nedavno se pojavio i skandalozan snimak iz noćnog provoda na kom se vidi muškarac koji viče: "Samo za dr Kona, konja! Matori, je*emo te, jahaćemo te od Beograda do Tare, znači usraćemo ti se u život!

 

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading