Kon o predloženim merama: Ne govorimo o prestanu rada škola, već o svega nedelju dana onlajn nastave

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.11.2020

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je danas da je u Beogradu dolazi do usporavanja virusa koji se "prelio" u Vojvodinu, Centralnu i Južnu Istočnu Srbiju pa i na Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Za TV Prva on je rekao da je to sada prirodni tok, a da će se rezultati uvođenja oštrijih mera, pošto je prošlo je samo nedelju dana, tek videti.

Rekao je da je sastanak kriznog štaba koji će biti održan u 13 sati prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

- Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na online nastavu, kratkotrajno, ništa drugo - rekao je on.

Dodao je da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak jer grip tek treba da stigne.

Dodao je da će se na sednici kriznog štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koje polako postaje sve bliža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading