BRUTALNE PRETNJE ZLOČINCA! Haradinaj: Biće nemira ako krene pogrešnim putem!

Autor: Republika

Vesti

28.04.2021

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući “non pejper”, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je upozorio Aljbina Kurtija da će se suočiti sa protestima i nemirima ukoliko dozvoli formiranje autonomnog okruga Severnog Kosova, prenosi Reporteri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je istakao da ne veruje da će Kurti tako nešto dozvoliti, ali ukoliko bi to pokušao, bilo bi mnogo problema.

- Ne verujem da se to događa. Ne verujem da će Kurti dozvoliti da se nanese takva šteta Kosovu. Ovo bi moglo vratiti nemire na Kosovo. Na Kosovu će biti nemira. Verujem da je Kurti svestan situacije i da neće sebi dozvoliti da ide pogrešnim putem - rekao je Haradinaj za Front onlajn.

On je kazao je i da ukoliko bude formirana autonomna oblast na severu, kako se navodi u “non pejperu” koji se tiče rešavanja pitanja Kosova, izaći će na ulice i protestovati protiv štetnih sporazuma

Haradinaj je predložio pet tačaka koje su prema stavu njegove stranke ključne za dijalog Beograda i Prištine, dodajući da nedavne rasprave o “non pejperu” nisu predmet rasprave.

U dokumentu koji predlaže Alijansa za budućnost Kosova, navedeno je da nacionalne teme nisu ničija ekskluziva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Nijedna kosovska institucija, uključujući premijera Kurtija, ne bi trebalo da preduzme mere u vezi sa temama dijaloga sa Srbijom koje će iznenaditi Skupštinu Kosova. Niko ne sme da preuzima tajne ili javne obaveze, bez prethodnog dogovora sa političkim strankama na Kosovu, odnosno Skupštinom Kosova - navedeno je u predlogu ABK.

Ta stranka je istakla da očekuje uzajamno priznanje „uz obavezujuće pravne sporazume, u postojećim granicama, trenutnoj unutrašnjoj ustavnoj organizaciji“.

- Alijansa za budućnost Kosova će ispuniti sve obaveze vezane za dijalog, kao opoziciona stranka u Skupštini Kosova. Kao stranka koja je bila dosledna u zaštiti nacionalnih interesa, u slučaju da uočimo tendencije koje ugrožavaju budućnost Kosova, ići ćemo u odbranu tih interesa, svim mogućim demokratskim sredstvima - saopštila je ta stranka.

Haradinaj je rekao da ABK ima predlog od pet tačaka za nastavak dijaloga, ali nije precizirao tačku po tačku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading