TUŽIĆU HRVATE: Na gubitku sam 10 miliona dinara

Vesti

08.11.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su hrvatske aerodromske vlasti nezakonito zaplenile avione, izgubićemo minimum deset miliona dinara, zbog čega planiramo da ih tužimo za odštetu, najavljuje Mića Jovanović, rektor Univerziteta Megatrend, čiji je avion već danima zarobljen u Zagrebu.

RepublikaFoto: Promo foto
Tražiće svoj deo Mića Jovanović

Jovanović se nada da će ova situacija biti rešena u narednih nekoliko dana, ali napominje da već do sada njegova kompanija trpi ogromnu štetu.

- Imali smo ugovorene letove do kraja meseca i mnoge smo morali da otkažemo jer ne znamo kada će nam osloboditi avion. Već sada smo u minusu 40.000 evra, a očekujem da se ova suma duplira. Zato i imam nameru da ih tužim za nadoknadu štete iako sam svestan da će taj proces biti dug - izričit je Jovanović.

RepublikaFoto: Public
Trpi štetu Mitrović

OPTUŽBA BESMISLENA

Osim njegovog, na aerodromu u Zagrebu zaplenjeno je još nekoliko srpskih malih aviona, pa i deo flote "Er Pinka" Željka Mitrovića, vlasnika istoimene televizije, pod izgovorom da su obavljali kabotažu. Stručnjaci objašnjavaju da je ova optužba besmislena jer se kabotaža odnosi na zabranu letenja aviona iz zemalja van EU, između dva grada iste države Unije, a zaplenjeni avioni leteli su između različitih država Evropske unije.

40 hiljada evra je trenutna šteta vlasnika Univerziteta Megatrend

 

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da ovo nije rezultat kršenja zakona civilne avijacije, već klasičan politički potez.

- Mislim da Hrvatska svaku situaciju koja ima veze sa Srbijom posmatra kroz geopolitički kontekst i spremni su da zloupotrebe sve što mogu samo da bi naneli štetu našoj zemlji - smatra Anđelković.

ZAGREB ĆUTI

On veruje da bi se Hrvati drugačije poneli da su u pitanju bili avioni neke druge zemlje.

Možda ne možemo istom merom da vratimo Americi, ali Hrvatskoj sigurno možemo

Dragomir Anđelković, analitičar

- Mislim da je to nešto što moramo uvek da imamo na umu i da se potrudimo da se i mi prema njima ophodimo na isti način. Možda ne možemo istom merom da vratimo Americi, ali Hrvatskoj sigurno možemo, i ako to ne uradimo, prizivamo nove bezobrazluke sa njihove strane - kaže Anđelković.

Objašnjenje za zaplenu aviona od hrvatskih nadležnih institucija ni do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bubasvaba

09.11.2017 09:31

Avione necete ni dobiti nazad jer im trebaju a para da kupe nemaju prosto ko pasulj kradjom se sluze isto kao kradjom srpskih kuca i ostale imovine jer su FASISTI OTMI I UKRADI JER DRUGO NEZNAS