Hapšeni Zoranin sekretar predložio novog direktora

Autor:

Vesti

02.04.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najbližih saradnika Zorane Mihajlović državni sekretar Ministarstva saobraćaja Miodrag Poledica, koji je početkom februara uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, predložio je da na mesto generalnog direktora "Infrastrukture železnica" dođe Lazar Mosurović. On je s njim u prijateljskim odnosima i zajedno su radili u ministarstvu, gde je Mosurović bio u službi inspekcije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoranini ljudi Jevtić i Poledica

Mosurović je trenutno vršilac dužnosti direktora Direkcije za železnicu. Kako Srpski telegraf saznaje, Poledica je predložio prijatelja za kandidata uz podršku ministarke Zorane Mihajlović.

- Mihajlovićeva je već pokušala da progura prvo jednog, pa drugog svog kandidata za čelno mesto u "Infrastrukturi železnice", koje je ostalo upražnjeno posle hapšenja Miroljuba Jeftića zbog primanja mita. Ovo je praktično treći pokušaj da se to mesto popuni. Inače, Jevtić je godinama bio blizak ministarkin saradnik i čovek od poverenja - poručuju naši sagovornici.

Srpski telegraf je poslao pitanja kabinetu ministarke Mihajlović, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Da je Poledica dobrodošao na posao, a sada i kadrira po javnim preduzećima, iako istraga nije završena, videlo se i po tome što je i pre hapšenja, ali i nakon toga, dobio nedvosmislenu podršku ministarke.

Tužilaštvo češlja mućke na železnici

Tužilaštvo će, kako saznaje Srpski telegraf, u najkraćem roku istražiti muljanja u preduzeću "Infrastruktura železnice" o čemu je naš list juče objavio veliki tekst. Podsetimo, radi se o stopiranju tendera za prodaju rashodovanih šina (iako je od jedne firme već uzet avans), dok se te iste šine krčme na crno. Prema informacijama koje su nam preneli izvori u vrhu ovog preduzeća, iza svega stoji izvršni direktor firme Milan Maksimović.

- Zasad nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret - poručila je ona nakon njegovog hapšenja, da bi uz fotografiju Poledice nakon puštanja iz pritvora napisala "prijatelj, saradnik".

HRONOLOGIJA

* 9. januara uhapšen Miroljub Jevtić, direktor "Infrastruktura železnice"

* 10.000 evra u kešu pronađeno je kod Jevtića

* Jevtić je isprva sve priznao, pa čak i koliko novca je nosio ministarki i njenom mužu, a potom je sve negirao

* deset dana nakon hapšenja Jevtića ministarka je u njegovu fotelju pokušala da ugura njegovog zamenika Milana Maksimovića, a zatim još neke svoje kandidate

* Plan su osujetili sindikati železničara koji su se pobunili

* 3. februara pod sumnjom da je zloupotrebio položaj uhapšen Zoranin najbliži saradnik Miodrag Poledica

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading