Dačić uveren: Nema razloga da SAD uvedu sankcije Srbiji zbog ruskog oružja

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2019

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ne krši sankcije koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema", kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za "Politiku".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Najavljući dolazak u Beograd Tomasa Zarzeckog, direktora u Stejt departmentu zaduženog za primenu sankcija Rusiji i onima koji krše te sankcije, Dačić podseća da je ovaj američki zvaničnik tim povodom već bio u šezdesetak zemalja.

- On će imati razgovore u Ministarstvu spoljnih poslova kao i ministarstvima odbrane i finansija. Želi da se upozna sa situacijom - kaze Dačić.

Kako list podseća, Vašington je doneo zakon o suprotstavljanju americkim protivnicima kroz sankcije kojim su one uvedene ne samo Rusiji, već i Iranu i Severnoj Koreji.


Zakonom je predviđeno i da sankcije mogu da se uvedu svima koji s ovim drzavama realizuju "znacajnu transakciju u vojnom ili obaveštajnom sektoru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading