SASLUŠANA BAHATA INVESTITORKA: Kod tužioca zbog divlje gradnje!

Autor:

Vesti

22.10.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati graditelji mogli bi uskoro da se nađu u zatvoru! Posle pisanja Srpskog telegrafa o divljoj gradnji u Krunskoj ulici 79 na saslušanje u užilaštvo, kako saznajemo, privedena je investitorku Smilju Radanović, vlasnicu firme "M trgovina 123" d. o. o, koja je u strogom centru Beograda na divlje gradila višespratnicu. Inspekcija je, takođe, po treći put, zatvorila ovo gradilište.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
ZABRANJENI RADOVI Višespratnica bez dozvole nikla u centru

SKINULI TRAKU

Naime, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu investitorka je bezobrazno uporno, čak i kada su joj inspektori obustavili radove jer nema građevinsku dozvolu, nastavila da zida. Međutim, inspekcija je treći put gradilište Radanovićeve posetila 14. oktobra i konstatovala da majstori i dalje rade, kao i da su skinuli crvenu traku koju su nadležni prethodno postavili, a koja je označavala zabranu radova u dvorištu.

Inspektori su tada pozvali tužilaštvo i policiju, pa je investitorka, kako saznajemo, u pratnji advokata privedena na saslušanje. Nakon toga inspekcija je podnela dopunu krivične prijave, a grad će insistirati da investitor firma "M trgovina 123" sruši sve što je sagrađeno nelegalno.

NE MARI ZA ZABRANE

Podsetimo, građevinski inspektor doneo je rešenje o zatvaranju gradilišta u Krunskoj 79 prvi put 18. septembra 2019. Tada su nadležni postavili traku i prepoznatljiv znak "zatvoreno gradilište". Protiv investitora je podneta krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog gradnje bez građevinske dozvole, objasnili su za Srpski telegraf u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Međutim, kako je investitor bahato nastavio da gradi, 10. oktobra inspektori su obnovili službenu traku i još jednom zatvorili gradilište, dok, kako tvrde, u dvorište nije moglo da se uđe jer je kapija bila zaključana. Ni to nije bilo dovoljno, pa je Radanovićeva nastavila sa radovima, u šta se lično uverila i ekipa Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading