Velika pobeda Srpskog telegrafa: Ruši se zgrada bahatog investitora

Autor:

Vesti

26.09.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna velika pobeda Srpskog telegrafa protiv divlje gradnje! Grad Beograd naredio je rušenje bespravne osmospratnice u beogradskom naselju Vidikovac, u Ulici kneza Višeslava 53, o čemu je prethodnih dana pisao Srpski telegraf. Zgradu bi o svom trošku trebalo da sruši investitor - firma "Roling invest", čiji su vlasnici Slobodan Ranković i Milojko Vuković, a ukoliko to ne učini, rušenje će po nalogu grada izvršiti izabrani preduzetnik.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zgrada koja je zadala muke mnogim Beograđanima

PRETIO STANARIMA

Ovo je samo još jedan dokaz da ovaj investitor, koji je bez ikakve dozvole na divlje sagradio soliter od osam spratova i započeo izgradnju devetog sprata, nije jači od zakona.

Protiv bahatog investitora gradska građevinska inspekcija je, ističu u Skupštini grada, podnela krivične prijave zbog nelegalne gradnje i zato što je uklonio traku i znak o zatvaranju gradilišta.

U javnom tužilaštvu su tim povodom za Srpski telegraf potvrdili da je Slobodan Ranković kao okrivljeni pozvan na saslušanje, kao i još tri osobe, ali su i naveli da među njima nisu Milojko Vuković, suvlasnik firme "Roling invest", i njegov sin Aleksa, na čije se ime, pored Rankovića, vodi plac u Kneza Višeslava 53.

Ni komšije nisu bezbedne

Stanari Ulice kneza Višeslava apeluju na nadležne službe da hitno reaguju i spreče tragediju koja može da se dogodi svakog dana jer je objekat potpuno neobezbeđen, a sa poslednjeg sprata padaju malter, daske, grede...

- Pre dva meseca jedna greda je pala u naše dvorište i smrskala stolicu. Sreća pa nikog nije bilo u blizini jer da je pogodila čoveka u glavu sa visine od osam-devet spratova, sigurno bi ga ubila - kažu komšije, koje su posle ovog incidenta pozvale policiju koja je napravila zapisnik.

I stanari ulice u kojoj je na divlje nikao soliter kažu da i oni već godinu dana pokušavaju da zaustave bahatog građevinca i da im je on zbog toga i pretio.

- Nije ispoštovao nijedan zakon, zida bez ikakvog papira i dozvole. Mi smo se pobunili, a on nam je pretio pištoljem, zbog čega smo protiv njega podneli više krivičnih prijava - rekao je za Srpski telegraf jedan od komšija (ime i prezime poznati redakciji).

OPET NEMA TRAKE I ZNAKA

Inspekcija opštine Rakovica je čak šest puta zatvarala ovo gradilište, ali investitor nije odustajao i uporno je, i pored toga, nastavljao sa izgradnjom, pa je na zgradi završio i osmi sprat i počeo čak i deveti da gradi.

Prijavite divlju gradnju

Ako i vi znate da neko u vašem komšiluku zida nelegalno ili da je premašio dozvoljenu spratnost, javite se našoj redakciji na broj telefona 011/6558 671 ili nam pošaljite pismo na mejl: redakcija@srpskitelegraf.rs

Međutim, sedmi put radovi su prekinuti po nalogu grada. Poslednji put gradilište je zatvoreno 26. avgusta ove godine, ali reporteri Srpskog telegrafa pre neki dan na licu mesta nisu zatekli trake i znak o zatvaranju gradilišta.

U međuvremenu, posle pritužbi stanara okolnih kuća da grede sa nelegalnog objekta padaju i ugrožavaju njihove živote, policija je izašla na lice mesta 13. septembra. Međutim, kako se navodi, zbog zaključanih ulaznih vrata nisu mogli da izvrše inspekciju.

ČINJENICE:

* Na pet ari placa na divlje podignuta zgrada od osam spratova

* Investitor firma "Roling invest"

* Gradilište zatvarano sedam puta

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading