Odzvonilo divljoj gradnji: Počelo rušenje zgrade-nakaze!

Autor: J. JOKANOVIĆ - J. MITROVIĆ

Vesti

24.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd nema milosti prema divljoj gradnji! Po nalogu inspekcije, juče je počelo rušenje najružnije, mršave zgrade u Beogradu, koja je na divlje sagrađena na obodu Medaković padine, u beogradskoj opštini Zvezdara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Rušenje Mršave zgrade

Plan je da objekat od sedam spratova, kako nam je potvrđeno, bude sravnjen sa zemljom u narednih mesec dana.

NEPRISTUPAČAN TEREN

Izgradnja čuvene slim-zgrade obustavljena je zimus jer je utvrđeno da se radi o divljoj gradnji. Građevinska inspekcija zvezdarske opštine utvrdila je da se radi o nelegalnom objektu i donela rešenja o uklanjanju neobične građevine koja, između ostalog, predstavlja i ruglo kraja.

330.000 evra najmanje koštaće rušenje ovog rugla

Prema već završenom tenderu i potpisanom ugovoru, ovo rušenje trebalo bi da košta više od 330.000 evra i, po zakonu, ide na teret investitora.

Za ovaj posao grad je angažovao preduzeće "Jadran", koje je juče ujutro dopremilo mašine, ali je rušenje započeto tek oko 15.30 jer je teren veoma nepristupačan zbog padine.

Uhapšen investitor

Milan Bojić (44), za koga se sumnja da je investitor zgrade na Zvezdari, priveden je krajem prošle godine zbog gradnje bez dozvole. Bojiću je tada, preneli su mediji, određeno zadržavanje zbog sumnje da je nelegalno sazidao i objekat u Ulici Miroslava Krleže u Mirijevu. Istraga je pokazala da je moguće da je Bojić povezan i sa slim-zgradom.

PUNA ZGRADA CIGLE

Reporteri Srpskog telegrafa su se na licu mesta uverili da unutar zgrade ima mnogo blokova i cigli, a iz preduzeća "Jadran" potvrđuju da je unutra uskladišteno materijala bar za još jednu čitavu zgradu.

Iako je rušenje juče počelo, nije se daleko odmaklo zbog otežanih vremenskih uslova i košave, koja ceo dan nije prestajala da duva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Leci, pesak, cigle, drvene konstrukcije letele su na sve strane, pa je rušenje slim-zgrade nakratko obustavljeno, ali će nadležni posao nastaviti danas.

Inače, ovoj gradnji anoreksične zgrade ranije su se bezuspešno protivili stanari zgrade u Stevana Zorića 42, koja ima nekoliko ulaza, pošto im je "mršavica" kompletno uništila svaki pogled.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading