NOVI TALAS BOGINJA U BEOGRADU: Zemun više nije najugroženiji - tešku ulogu preuzela OVA OPŠTINA

Autor: blic.rs

Vesti

03.02.2018

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji Beograda su do kraja januara registrovane 573 osobe obolele od malih boginja, od čega većinu čine deca uzrasta od jedne do četiri godine (179), ali i odrasli starosti između 30 i 39 godina (127).

Boginje opet napadaju

Podaci Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazuju da se skoro polovina pacijenata (189 od 403) kod kojih je potvrđen lanac transmisije, zarazila u zdravstvenim ustanovama, bilo da se radi o pacijentima ili zaposlenima.

Inače, nakon četvrte januarske nedelje, kada je došlo do značajnog opadanja broja obolelih (u prvoj nedelji je zabeleženo 89 zaraženih, u drugoj 82, trećoj 60 i četvrtoj 31), u poslednjoj sedmici januara iznova se nastavio trend rasta zaraze, te su registrovane čak 72 obolele osobe.

Takođe, interesantno je da više nisu Zemunci najugroženiji. Od 573 obolelih Beograđana, najviše je onih na teritoriji opštine Palilula, u pitanju je čak 147 osoba. Slede Zemun sa 98 zaraženih, pa Novi Beograd sa 70.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading