NADMOĆNA: Ruska vakcina efikasna protiv novih mutacija korona virusa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.12.2020

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcine protiv korona virusa razvijene u Rusiji efikasne su protiv novih mutacija otkrivenih širom sveta, rekla je šefica Federalne službe za nadzor nad zaštitom prava potrošača i dobrobiti ljudi Ana Popova u intervjuu za TV kanal Rusija-24 emitovanom danas.

Vakcina protiv kovida (Ilustracija)

- Pogledali smo konstrukcije vakcina koje danas postoje u Ruskoj Federaciji i apsolutno jasno smo uvideli da je efikasnost vakcina neupitna - rekla je ona, prenosi Tass.

Do danas su u Rusiji registrovane dve domaće vakcine protiv korona virusa, vakcina koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja i vakcina Vektor Državnog istraživačkog centra za virusologiju i biotehnologiju.


Uskoro je moguća i registracija treće vakcine, koju je razvio Savezni naučni centar za istraživanje i razvoj imunoloških i bioloških proizvoda Čumakov Ruske akademije nauka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading