ČIM JE SEO NA KLUPU: Uprava Zvezde postavila ULTIMATUM Radonjiću!

Autor: M. S.

Sport

26.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radonjić će raditi za istu platu koju je imao i Obradović.

RepublikaFoto: Starsport
Povratnik na klupu Crvene zvezde Dejan Radonjić

Povratnik na klupu košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić (50) neće imati alibi za eventualni neuspeh u nastavku sezone jer je uprava kluba pred njega postavila ultimatum da mora da se plasira u top osam Evrolige. To će biti vraški težak posao s obzirom na to da crveno-beli posle 16 odigranih kola zauzimaju pretposlednju 17. poziciju, sa pet pobeda i čak 11 poraza. Moraće Radonjić da zaređa sa pobedama i preokrene situaciju u elitnom takmičenju, a uz to se obavezao da nastavi sa osvajanjem trofeja koji se "podrazumevaju" - ABA liga, domaće prvenstvo i Kup Srbije.

- Ciljevi Zvezde se nisu promenili i pored promene trenera. Oni i dalje žele da se plasiraju u top osam fazu Evrolige, kao i da osvoje titule u ABA ligi, domaćem prvenstvu i Kupu Radivoja Koraća. Naravno i pobede protiv Partizana se podrazumevaju, to nikako ne sme da se dovede u pitanje - rekao nam je izvor blizak crveno-belima i dodao:

- Radonjić je svestan kakav tim preuzima i dobro je upoznat sa svim problemima, tako da to što je pravio ekipu neće moći da koristi kao alibi u slučaju neuspeha. Dobro poznaje sve igrače i zna šta može da očekuje od njih.

Teri otišao, Noko potpisao

Kamerunac Lendri Noko (24) ponovo se vratio u Zvezdu. Gorostani centar koji je na početku sezone otpao sa spiska zbog problema sa srcem ipak će obući crveno-beli dres ove sezone. Noko je na prestižnoj klinici u SAD sanirao zdravstvene probleme i juče ponovo potpisao sa crveno-belima. S druge strane, klub je napustio dosadašnji centar Emanuel Teri (24).

Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde koji je vodio klub od 2013. do 2017. nije imao posebne zahteve za povratak na Mali Kalemegdan.

- Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović (62) i Dejan Radonjić brzo su postigli dogovor. Radonjić nije imao posebnih zahteva. Čak je prihvatio i istu platu koju je imao Saša Obradović, a koja je bila oko 350.000 evra godišnje - rekao je izvor našeg lista blizak upravi Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Nije se snašao na klupi voljenog kluba - Saša Obradović

Srpski klub je pod vođstvom Dejana Radonjić osvojio čak devet trofeja, a uprava kluba veruje da će njegovim povratkom klub nastaviti šampionski niz.

- Dejan Radonjić se vratio na mesto najvećih trenerskih uspeha. On je vodio Zvezdu četiri godine i za to vreme je ostvario 239 pobeda. Kao trener, sa klubom je osvojio po tri titule u ABA ligi, Srpskoj ligi i Kupu Radivoja Koraća, tako da verujemo da će i sad beležiti dobre rezultate - saopštili su sa Malog Kalemegdana.

Radonjić je u petak uveče održao prvi trening, a ekipu će po povratku zvanično prvi put voditi na utakmici 12. kola ABA sa Igokeom (17.00) u Laktašima u nedelju. Osim crveno-belih, Dejan je u karijeri vodio još Budućnost i Bajern.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading