ZAR JE MOGUĆE DA JE VEĆ TOLIKO PROŠLO?! Šest meseci od smrti doktora Lazića - SRBIJA GA NIJE ZABORAVILA!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

14.10.2020

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili su to najgori dani za Srbiju, najveća kriza od ratnih godina - virus korona, još nepoznat i mističan, harao je Srbijom u punoj snazi. Lekari su bili pravi heroji borbe protiv ove pošasti, na prvim linijama. I mnogi su stradali. Jedno ime posebno je odjeknulo u javnosti - doktor Miodrag Lazić.

RepublikaFoto: youtube.com/Youtube/Vecernje novosti, RTRS
Miodrag Lazić

Vojničko srce u belom mantilu, bukvalno, neustrašiv na prvoj liniji borbe bio je i u ratnim devedesetim, kada je spasavao ljudske živote. Iako je bio u rizičnoj grupi, iako je mogao da sedi kod kuće, da gleda poklone koje je dobio od onih kojima je spasao živote, da piše memoare i nosi se kao penzinoisani heroj, Lazić se dao u novu bitku i - u njoj dao svoj život.

Preminuo je u Nišu 14. aprila, u gradu kojem je ostavio mnogo - veliko zalaganje za izgradnju novog Urgentnog centra, po najboljim svetskim standardima, urodilo je plodom. Bio je ponosni direktor ove ustanove od životnog značaja za sve Nišlije.

A mogao je odavno da skine beli mantil, obuče neko fino odelo, i hvali se svojim delima. Ali, to nije bio njegov duh. Ostao je lekar i borac do kraja. Kada je buknula korona, rekao je da, ako ga to zlo uhvati, sumnja da će preživeti.

Crne slutnje su se obistinile.

Poslednja želja bila mu je da ga sahrane uz pesmu Marš na Dirnu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading