SRBIJA JE VELIKI ĆUP ZLATA! Ležimo na tonama pelemenite rude - OTIMAĆE SE CEO SVET

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.08.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija sa sedištem u Kanadi Medgold Resources saopštila je da je pronašla preliminarne rezerve od gotovo sedam miliona tona rude (više od 19,3 tona zlata) procenjenih na više od milijardu dolara, u južnoj Srbiji na granici sa Severnom Makedonijom i Bugarskom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zlato u Srbiji

Kompanija je saopštila da je pokrenula Preliminarnu ekonomsku procenu (PEA) za zlato i srebro u okviru takozvanog projekta Tlamino, javlja dopisnik agencije MIA.

Cilj ove studije je da postavi okvire za održivu ekonomiju Projekta.


Kompanije sa sedištem u Britaniji Addison Mining Services i Bara Consulting postavljene su za vođe PEA i metalurških istraživanja, Reach Partners Limited, takođe iz Velike Britanije, angažovana je da pruža smernice u oblastima specifikacije koncentrata i marketinških termina, dok će metalurške testove izvoditi kanadska ALS Metalurgija.

 


Projekat Tlamino sastoji se od dve dozvole za istraživanje - Donje Tlamino i Surlica-Dukat, a svaka obuhvata oko 100 kvadratnih kilometara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Todor

17.08.2020 09:14

Razbojnici su uvek napadali one koji imaju ćup zlata.

Čeda

17.08.2020 09:42

Povećati bezbednost države jer prema njihovim planovima Srbija ne treba da postoji.