Kraljevčani pustoše radnje, ne prestaju da pune korpe WC papirom: Prodaja skočila preko 200 odsto!

Autor: Mediji

Vesti

18.03.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić apelovao je ponovo na svoje sugrađane da ne kupuju namirnice u velikim količinama i na taj način gomilaju kućne zalihe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

- U proteklih nekoliko dana apelovali smo na sugrađane da ne kupuju namirnice u meri u kojoj to nije potrebno. Statistika Regionalne privredne komore Kraljevo pokazuje da je ulje kupovano 126 procenata više nego u vremenu pre vanrednog stanja, brašno 201 procenat više, šećer 223 odsto više, a toalet papir 210 odsto više od dana proglašenja vanrednog stanja u odnosu na period pre toga, kazao je gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, trgovinski objekti u Kraljevu odlično su snabdeveni, tako da nema razloga da se namirnice kupuju u ogromnim količinama.

- Ukoliko neko kupi 20 litara ulja, neka razmisli šta će ostati za komšiju, rođaka, prijatelja… Solidarnost je na velikom ispitu, ne smemo da mislimo samo o sebi, moramo da pomognemo svima kojima je to potrebno, naglasio je Predrag Tezić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading