Zaharova ima brutalnu poruku za "Tajms": U crtaću vidite pretnju, a ubijanje civila u Donbasu ne vidite!

Autor: sputniknews.com

Svet

18.11.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek je lakše da se vidi "hibridni rat" u crtanim filmovima, a pri tome se ne primećuje, na primer, kako oružane snage Ukrajine pucaju na svoje civile u Donbasu, izjavila je za list "Vzgljad" portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marija Zaharova

- Vrlo pogodna pozicija. S jedne strane, čuvaju se vrednosti koje Zapad čvrsto brani, odnosno "suprotstavljanje pretnjama". Sa druge strane, kada se radi o onome što im je od koristi, onome što odgovara njihovim geopolitičkim interesima, stoji se po strani, bez kritike - naglasila je Zaharova.

Prethodno je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku konstatovala da ako Maša iz ruskog crtaća "Maša i Medved" simbolizuje savremenu Rusiju, onda treba razmisliti šta predstavlja Tom iz američkog crtanog filma "Tom i Džeri".

Ugledni britanski list "Tajms" juče je posvetio svoje izdanje ruskom crtanom filmu, koji pobija rekorde, kao sredstvu "meke moći" Rusije i elementu "propagande Kremlja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading