KRAJ NEMAČKE KANCELARKE: Šutnuli s funkcije Angelinog čoveka

Autor:

Svet

26.09.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja se već mesecima suočava s padom popularnosti, pretrpela je još jedan žestok udarac, i to unutar svojih redova nakon što je njen dugogodišnji saradnik Folker Kauder izgubio izbore za šefa poslaničkog kluba njenog konzervativnog bloka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U velikom problemu: Angela Merkel

Da stvar bude dramatičnija po nju, na tu poziciju je izabran gotovo anonimni Ralf Brinkhaus, što pokazuje da su članovi parlamentarne grupe Merkelinog CDU i njene bavarske sestrinske partije CSU na tom mestu želeli da vide bilo koga samo ne kancelarkinog uzdanika.

Takav razvoj političkih događaja u moćnoj članici EU nemački mediji ocenjuju kao pokazatelj gubitka autoriteta i snage Angele Merkel.

Samo je pitanje dana kada će ona pasti

- Samo je pitanje dana kada će ona pasti - ocenila je glavna urednica Dojče velea Ines Pol.

Inače, pred glasanje se očekivalo da će ubedljivo pobediti Kauder, koji je na toj funkciji još od 2005, kada je Merkelova postala kancelarka, pa je njegov poraz bio još bolniji.

- Ovo je trenutak demokratije, a ona uključuje i poraze - rekla je ipak uvek uzdržana Merkelova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading