TRAMP PRETI GAŠENJEM VLADE

Autor: Republika

Svet

29.07.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je danas da će dozvoliti da se američka federalna vlada "ugasi" ukoliko demokrate ne podrže velike promene Zakona o imigraciji, za koje se zalaže njegova administracija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Bio bih voljan da ''ugasim'' vladu ako nam demokrate ne daju glasove za graničnu bezbednost, što uključuje i zid! Moramo se otarasiti lutrije ... i konačno preći na sistem imigracije koji se zasniva na zaslugama! Potrebno nam je da sjajni ljudi ulaze u našu zemlju - poručio je predsednik Tramp na Tviteru.

Predsednik Tramp je veliki protivnik takozvane "lutrije zelene karte", kojom se godišnje 55.000 dozvola boravka i rada u SAD dodeljuje doseljenicima iz celog sveta.


Gašenje američke vlade nije neuobičajena stvar, a dešavalo se i tokom mandata prethodnih američkih predsednika. 

"Glas Amerike" podseća da je američka federalna vlada od 1976. bila "ugašena" 18 puta, a da se to poslednji put dogodilo 2013. godine.

Do gašenja vlade u SAD dolazi kada predsednik odbije da potpiše zakone o raspoređivanju sredstava iz budžeta na državna ministarstva, agencije i programe.

Poselica toga je da prestaje finansiranje operacija federalne vlade, prestaje rad pojedinih manje važnih aktivnosti i smanjenje drugih, što uključuje i prunudne odmore za neke vladine službenike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading