Velika Britanija PRVA U SVETU odobrila upotrebu Fajzer i Biontek vakcina!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

02.12.2020

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija postala prva je država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine kompanija "Fajzer" i "Biontek" i najavila da će one moći da se koriste od početka sledeće nedelje.

Foto: youtube.com/printscreen

Britanski regulator MHRA objavio je kako je vakcina, koja prema poslednjim podacima ima 95-procentni učinak u zaštiti od kovida-19, bezbedna za distribuciju.

BBC navodi kako bi vakcinacija prioritetnih grupa ljudi mogla početi već za nekoliko dana.

Velika Britanija naručila je 40 miliona doza, a s obzirom da svako treba primiti dve doze, to će biti dovoljni za 20 miliona njenih državljana. Još 10 miliona doza biće dostupno uskoro.

 

- Vlada je prihvatila preporuku Agencije za lekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine Fajzera i Bionteka u brobri protiv kovida-19 - navodi se u saopštenju britanske vlade.

Evropska agencija za lekove saopštila je da će svoje mišljenje o vakcini američke kompanije Fajzer i nemačke biotehnološke kompanije Biontek izneti 29. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading