Rahoj SMENJUJE PUČDEMONA!

Autor: Tanjug

Svet

27.10.2017

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Španije Marijano Rahoj izjavio je danas u obraćanju Senatu te zemlje da će prvi potez španske vlade, ukoliko senatori odobre specijalna ovlašćenja, biti smena katalonskog predsednika Karlesa Pučdemona, javio je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rahoj u parlamentu

Navodi se da je Rahoj rekao da "ono što se dešava u Kataloniji" predstavlja "jasno kršenje zakona, demokratije, prava svih, i tako nešto imaće posledice".

Rahoj je poručio da specijalna ovlašćenja ne znače oduzimanje sloboda Kataloncima, već njihovu zaštitu.


Španski premijer je kazao da su mere koje je Senatu predložila njegova vlada jedini izlaz iz aktuelne krize i da se radi o izazovu kakav nije viđen u novijoj istoriji Španije.

AFP prenosi da je Rahoj zatražio od Senata dozvolu za smenu Pučdemona i njegove vlade kako bi se zaustavile njihove težnje za nezavisnosti Katalonije.


Navodi se da je španski premijer zatražio od senatora da "nastave sa postupkom predsednika katalonske vlade, njegovog potpredsednika i svih regionalnih ministara".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading