Fejsap je pretnja za nacionalnu bezbednost: Amerikanci u panici od nove ruske aplikacije koja je zaludela svet!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

18.07.2019

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruska aplikacija "Fejsap“, koja omogućava korisnicima da promene svoj fizički izgled na fotografijama koje prolaze kroz specijalne filtere, može da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD", izjavio je lider demokrata u Senatu SAD Čak Šumer.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova aplikacija koristi veštačku inteligenciju kako bi menjala facijalne ekspresije i izgled korisnika, čineći ga, između ostalog, mlađim ili starijim.

Međutim, da bi korisnik uopšte mogao da koristi ovu aplikaciju dužan je prihvati uslove korišćenja, čime kompaniji koja stoji iza aplikacije daje beskonačno i neopozivo pravo da radi sa njegovim podacima sve što poželi.

Prema njegovim rečima, sve fotografije iz ove aplikacije mogu se ubuduće koristiti bez saglasnosti korisnika, što može da predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost, ali i pretnju za bezbednost informacija miliona američkih korisnika.

Šumer je pozvao FBI da istraži na koji način lična informacija miliona američkih korisnika ove aplikacije može da bude od značaja ukoliko se nađe u rukama ruskih vlasti, kao i da li postoji opasnost da ta informacija neće poslužiti kao kompromitujući materijal protiv američkih državljana.

Aplikaciju „Fejsap“ razvila je ruska kompanija „Vajerles lab“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading