Makedonija uvodi "PENZIJU ZA SVE"

Autor:

Svet

30.01.2018

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Makedoniji će od 2020. godine sve žene sa napunjene 62 godine i svi muškarci sa napunjene 64 godine, koji ne ispunjavaju uslove za starosnu penziju i koji su poslednjih 20 godina živeli u ovoj zemlji, dobijati državnu socijalnu penziju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Penzioneri u Makedoniji zaslužili bi bar i minimalac

Prema programu koji promoviše vladajući SDSM, državna penzija će na početku iznositi 40 odsto prosečne starosne penzije, što je približno oko 6000 denra (100 evra).

Programom makedonske Vlade, osim državne socijalne penzije, predviđa se usklađivanje penzije dva puta godišnje, a uvodi se i mogućnost prevremenog penzionisanja do maksimalno pet godina pre ostvarivanja prava na penziju uz proporcionalno umanjenje nadoknade za penziju, prenose mediji.

U Makedoniji, u kojoj živi dva miliona stanovnika, pravo na penziju ostvaruje oko 302.000 penzionera, a prosečna penzija iznosi oko 213 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading