Dodik u Budimpešti: Niko nam ne može nametati rešenja

Autor: Republika, Tanjug

Svet

17.06.2019

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Budimpešti da želi da iznese mađarskim domaćinima svoje viđenje situacije u BiH i ocijenio da je veoma važno to što će se sa njima sastati da bi se razumeli, prenosi RTRS.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Ona je na neki način slična onome što Mađarska radi u okviru same EU. Dakle poštovanje zajednice i drugoga, ali isto tako traženje da se uvaže domaćin, identitet naroda i država i da niko izvan zajednice te države, a mi ovde čitamo Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, ne može da nam nameće bilo kakva rešenja - rekao je sinoć Dodik.

On će danas posetiti Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastati se sa episkopom budimskim Lukijanom, a sutra će o privrednim i političkim temama razgovara sa predsednikom i premijerom Mađarske, Janošom Aderom i Viktorom Orbanom.

Dodik se juče sastao sa državnim sekretarom za saradnju sa crkvama i nacionalnim manjinama u mađarskoj Vladi Miklošom Šoltesom i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom. Razgovarao je i sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading